100% Biologisch, ecologische duurzaamheid. Het oogsten wordt met de hand gedaan, liefde en respect voor het land is de bakermat voor kwaliteit.


Sorelle Bronca

maakt sinds de jaren tachtig wijn van druiven uit het beste gebied voor prosecco; Valdobbiadene. Naast prosecco maken ze ook enkele, stille kwaliteitswijnen uit het buurgebied Colli di Conegliano. Antonella Bronca leidt het familiedomein, samen met haar man Piero en nichtje Elisa (wijnmaakster). Het bedrijf kiest steeds weer het pad van kwaliteit en communiceert op een bescheiden manier. Het DOCG-gebied ligt in de Veneto, in de provincie Treviso, in het heuvelachtige gebied tussen de steden Conegliano en Valdobbiadene, tussen de Dolomieten en de Adriatische Zee, een combinatie die het klimaat positief beïnvloedt.


In Italië behoren hun prosecco’s al jaren bij de top en nu ze zich meer op export richten ook in het buitenland. Elisa maakt prosecco op een verfijnde manier. Ze gebruikt daarbij geen dosage van bijvoorbeeld rietsuiker of bruine suiker. Doordat hun prosecco alleen suikers van de druif zelf bevat zijn ze fruitiger en eleganter dan die van hun concurrenten. Een bijkomend voordeel is dat door deze natuurlijke manier van werken weinig sulfiet nodig is.


 

De wijnstok wordt alleen verbouwd in het zonnigste deel van de heuvels, op een hoogte tussen 50 en 500 meter boven de zeespiegel, terwijl de noordkant grotendeels bedekt is met bossen.


De wijnen van Sorelle Bronca in ons assortiment